Partner login

Meer dan 130 jaar Zweedse innovatie

Hultafors - België

Karl Hilmer Johansson KollénAlles begon in 1883, toen de jonge technicus Karl-Hilmer Johansson Kollén een meetinstrument uitvond dat de conversie van het Zweedse naar het metrische systeem eenvoudiger zou maken.

Dankzij zijn inventiviteit werd het meetinstrument ontwikkeld tot wat de duimstok zou worden - een innovatie die sindsdien de ruggengraat vormde van Hultafors Tools.

Tot aan de zeventiger jaren van de vorige eeuw werd ons productassortiment gekenmerkt door traditionele meetinstrumenten van hout; zoals houtmeters, afstandsmeters en ambachtelijke meters. Later werd het assortiment uitgebreid met nieuwe gereedschappen van andere materialen. Er waren winkelhaken, meetlinten en later ook duimstokken van kunststof en aluminium.

Hultafors tape measures

Sinds de vroege jaren '80 is Hultafors sterk gegroeid en ontwikkelde het zich tot een internationaal merk. Dit is het resultaat van onze pogingen om op de lange termijn te groeien door toonaangevende productontwikkeling en door het verwerven van andere bedrijven. In de vroege jaren '90 kochten we Tors Hammare en breidden we ons assortiment gereedschappen uit met bijlen, hamers, mokers en breekijzers. Verder kochten we ook Hults Bruk, met een geschiedenis die teruggaat tot 1697.

Hultafors wrecking bar 109

In het eerste decennium van de 21e eeuw bleven we sterk uitbreiden met aankopen zoals Dansk Stålindustri, de Duitse duimstokkenfabrikant Präsident en Fisco Tools in Engeland. En niet te vergeten de Zweedse bedrijven Wibe Ladders en Snickers Workwear, die twee sterke merken toevoegden voor ladders en bedrijfskleding en bijdroegen aan de oprichting van de Hultafors Group. Vandaag de dag zijn de producten van Hultafors bekend over de hele wereld.

We zijn onderdeel van Hultafors Group AB en dit geeft ons de kracht en de middelen om de gereedschappenbranche te blijven vernieuwen. Zo maken we de werkdag van hardwerkende vakmensen over de hele wereld eenvoudiger.

Vraag het ons