Koopgids voor waterpassen

Te veel waterpassen om uit te kiezen? Hier is een gids om je keuze gemakkelijker te maken.

Zo kies je de beste waterpas voor jou

Er zijn veel verschillende merken waterpassen op de markt. Bij Hultafors geloven we graag dat onze waterpassen moeilijk te evenaren zijn. Je hoeft ons natuurlijk niet op ons woord te geloven, maak vooral je eigen vergelijking.

Volgens ons zijn er een aantal belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar een goede waterpas.

De libellen

Om te beginnen moet je bloklibellen kiezen die onbreekbaar zijn. Een lichtgevende reflector en vergrootglas zijn belangrijke functies om te zorgen dat je het waterpas altijd kunt aflezen.

Je moet er ook voor zorgen dat de libellen niet worden beïnvloed door koude temperaturen of statische elektriciteit.

Lage tolerantie

Een indicatie voor de kwaliteit is de waarde voor de productietolerantie. De tolerantie moet worden aangegeven voor de nivellering in normale én in omgekeerde positie.

Sterk profiel

Het gewicht van het profiel moet boven de 500 g/m zijn om voldoende sterk te zijn. Maar zoek ook naar schokdempende rubberen eindkappen ter bescherming mocht je het laten vallen.

De juiste gevoeligheid

En tenslotte moet je een waterpas kiezen met een gevoeligheid die past bij de taak die je moet uitvoeren. Een gevoeligheid van 10mm/m is optimaal voor een allround waterpas. Bepaalde taken vragen om meer gespecialiseerd gereedschap, bijvoorbeeld het monteren van een deurkozijn. Voor dat soort werk raden wij een hogere gevoeligheid aan, van 1 mm/m of 2 mm/m zodat je de precisie krijgt die nodig is om perfectie te bereiken.

Om een waterpas te vinden die aan al deze eisen voldoet, moet je er gewoon één van Hultafors hebben.

Gereedschap uit dit artikel

graphic