Ervaren duimstokken

Je kunt zien, horen en voelen dat dit het origineel is.

Ontwikkeld met ervaring

Karl-Hilmer Johansson Kollén maakte de inmiddels wereldberoemde duimstok al in 1883. Hij stond bekend als ronduit pedant als het ging om kwaliteit; dat kenmerkt onze productie vandaag de dag nog steeds.

Tegenwoordig wordt onze productie van duimstokken gecontroleerd door een kwaliteitssysteem dat gecertificeerd is volgens ISO 9001.

When you are a pro. You know.

Ervaring, kennis en ontwikkeling in samenwerking met gebruikers hebben onze duimstokken tot de meest populaire modellen op de markt gemaakt. Je voelt het gewoon wanneer je een duimstok van Hultafors in je handen houdt. Een vakman weet het.

Gebruik en milieu

De Hultafors duimstok wordt gebruikt voor het meten van afstanden. Bij gebruik wordt de duimstok uitgevouwen tot de vereiste lengte. De schaal is in centimeters en millimeters of inch. De nominale lengtes zijn 1 en 2 meter.

De duimstok is vervaardigd voor gebruik in een normale binnen- en buitenomgeving. De referentietemperatuur is 20°C. De duimstok mag niet langdurig worden blootgesteld aan vocht, vochtigheid of vloeistoffen kunnen een negatieve invloed hebben op de materialen van de duimstok.

Accurate meting – EU-klasse III

Al onze houten, glasvezel en aluminium duimstokken worden gekalibreerd volgens de hoogste nauwkeurigheidsstandaards en voldoen aan de EU-vereisten voor "Klasse III, gelede duimstokken".

Dit betekent dat een vouwmeter van 2m lang een maximale afwijking heeft van +/- 1,4 mm en een duimstok van 1m van +/- 1mm. Metingen over een scharnierende verbinding hebben een afwijking van niet meer dan +/- 0,5mm.

Geproduceerd volgens strenge eisen

Tijdens de productie wordt elke duimstok tweemaal gefotografeerd met een high-speed camera. Bij de eerste passage zoeken we de duimstokken eruit met knoesten en onregelmatigheden in het hout.

Na het sorteren wordt de duimstok een 2de keer gefotografeerd, waarbij de uitvoer en de positie van de schaalverdeling wordt gecontroleerd. De fabricage van duimstokken is onderworpen aan een kwaliteitssysteem dat gecertificeerd is volgens ISO 9001.

Kies het juiste materiaal

Het produceren van duimstokken is net zoiets als de voorbereiding op Kerst; je begint met het selecteren van de beste boom. De zachte berk is het beste, het is een soort die groeit in het gebied van Värmland in Zweden tot Karelië in Rusland.

Het groeiende klimaat geeft dit bijzondere hout de ideale kwaliteiten voor het maken van onze duimstokken. We maken echter ook duimstokken van met glasvezel versterkt polyamide en geanodiseerd aluminium, zodat je het materiaal kunt kiezen dat het beste bij je werkzaamheden past.

De scharnieren zijn gemaakt van Zweeds staal en zijn op drie punten geolied om een hoge kwaliteit te garanderen. Het staal is warmte bewerkt en een epoxy lak zorgt voor de beschermingslaag tegen roest.

Een goed scharnier moet 15.000 keer gevouwen kunnen worden met behoud van zijn functie. Hultafors heeft koudgewalst bandstaal ontwikkeld dat aan al onze technische eisen kan voldoet en een goede bescherming tegen roest biedt.

We gebruiken watergebaseerde lak om schade aan het milieu te beperken. Vuil op vochtbestendigheidstests worden regelmatig uitgevoerd volgens een speciaal systeem dat is opgezet voor meubilair.

Gekwalificeerd personeel

Om te zorgen voor een goed verloop van de kwaliteits- en nauwkeurigheidscontroles wordt het productiepersoneel van Hultafors doorlopend getraind.

We analyseren niet alleen voortdurend de meetresultaten, maar Hultafors controleert ook of de procedures worden geïmplementeerd en uitgevoerd door onze productiemedewerkers.

Hardware development

De technische afdeling van Hultafors ontwikkelt en produceert alle productiemachines voor de productie van onze duimstok in Hultafors. Wij zijn er trots op dat we onze werkzaamheden in Zweden en Roemenië uit kunnen breiden.

Om succesvol over de hele wereld te kunnen concurreren, moeten we onze productie blijven ontwikkelen om de meest efficiënte ter wereld te worden. We doen dit door onze productielijnen voortdurend uit te breiden en de efficiëntie te verbeteren. Vandaag de dag wordt ongeveer 85% van al onze duimstokken geëxporteerd over de hele wereld.

Gereedschap uit dit artikel

graphic