Messen - Geavanceerde materialen en productie

Betrouwbare gereedschappen vragen om betrouwbare materialen. Onze messen zijn daarom gemaakt van bewezen kwaliteitsmaterialen die scherpte, precisie, kracht, veiligheid en comfort bieden; elke dag weer.

Het lemmet van onze messen voor de zwaarste omstandigheden, zoals Outdoor Knife OK1 en OK4, is gemaakt van Japans SK5 staal. Dit type staal heeft een hogere carbon concentratie, waardoor het staal harder is zonder brozer te worden en hierdoor eenvoudiger the scherpen is.

De staalsoort die we voor onze messen gebruiken én de dikte van de lemmets hangen af van de beoogde specifieke toepassing. Zo worden messen die gebruikt worden in natte of vochtige omstandigheden voorzien van een bescherming tegen roest met behulp van een elektroforetische depositie coating die corrosie tegengaat.

Ontworpen en ontwikkeld in Zweden

Onze messen zijn volledig ontwikkeld en ontworpen in Hultafors in Zweden. Ze worden al vele jaren geproduceerd door onze exclusieve Aziatische partner. In Azië wordt het staal volgens onze aanwijzingen gehard en geslepen. We werken al meer dan 10 jaar succesvol samen en hebben inmiddels miljoenen slijtvaste messen geproduceerd met een uitstekende precisie voor specifieke werkzaamheden.

Lovende recensies over de hele wereld

We maken graag producten van hoge kwaliteit. Maar hoe weet je dat de producten die we maken ook echt goed zijn? Door te luisteren naar de gebruikers, natuurlijk. Onze messen zijn over de hele wereld getest in diverse onafhankelijke tests en hebben lovende recensies gekregen! Daar zijn we erg blij mee, want het laat eens te meer zien dat hard werken uiteindelijk wel zijn vruchten afwerpt.

Gereedschap uit dit artikel

graphic