Messen voor vakmensen

Toen we lang geleden onze eerste messen voor vakmensen ontwikkelden, kregen we hulp van echte experts - professionele vakmensen.

Ontwikkeld voor specifieke beroepen

Onze messen voor vakmensen zijn samen met professionals ontwikkeld. We bestudeerden wat ze deden, luisterden naar hun wensen en identificeerden hun behoeften. Al snel leerden we dat de manier waarop vakmensen hun mes gebruiken afhankelijk is van het werk dat ze uitvoeren. Timmermannen hebben bijvoorbeeld vaak een sterk mes nodig om te gebruiken voor breken, wrikken en hakken. Loodgieters gebruiken hun mes echter om bramen van leidingen te vijlen.

Deze kennis leidde tot het idee om messen te ontwikkelen voor specifieke doeleinden, zoals het schildersmes, loodgietersmes en elektriciensmes. Elke keer dat we "nieuwe" taken en beroepen tegenkwamen, hebben we hiervoor ook een nieuw mes ontwikkeld. Het resultaat is een uniek assortiment messen die specifiek zijn afgestemd op de manier waarop vakmensen werken en geen compromis zijn met alle functies in één product.

Om te zien welk mes het beste bij jou en je werkzaamheden past, kun je deze gids raadplegen: ambachtsmes snelgids.

Staal van hoge kwaliteit

Het lemmet van onze messen is gemaakt van gehard Japans carbonstaal, dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit. Het snijvlak wordt in een aantal stappen geslepen en tenslotte aangezet op een leren riem. Het lemmet wordt zo zeer duurzaam en krijgt een vlijmscherpe rand. Het mes kan opnieuw worden geslepen voor een langere levensduur, wat niet alleen kosten bespaart, maar ook de impact op het milieu verkleint.

Sterk plastic

Zowel het handvat als het holster zijn gemaakt van superduurzaam polypropyleen; PP plastic. Het duurzame handvat is ontworpen om je een veilige en comfortabele grip te geven. Een unieke functionaliteit is dat het holster niet zomaar loskomt van de knoop op je werkbroek, maar dat het wel gemakkelijk te verwijderen is. We hebben verschillende kleuren voor de handvatten gebruikt, zodat je je favoriete messen gemakkelijk herkent.

Hoe je het mesholster aan een riem of knoop kan bevestigen

  1. Je bevestigt het holster eenvoudig aan een knoop op je broek met een unieke functie die ervoor zorgt dat het niet losraakt en toch gemakkelijk te verwijderen is.

  2. Steek de knoop in het gat, trek het holster naar beneden en klik de kap stevig op zijn plaats. Om het holster te verwijderen, hoef je alleen maar de kap los te maken.

  3. Het holster kan ook aan een riem worden gedragen. Als je een dikke riem hebt, moet je mogelijk de pin op de kap afknippen.

Gereedschap uit dit artikel

graphic