Een hoger niveau met HV en PV

Voor professionals is een goede waterpas van essentieel belang voor het afleveren van uitstekend werk. Het is het werkpaard waarop je vertrouwt als je werk van hoge kwaliteit af moet leveren.

Precisiegereedschap voor professionele gebruikers

De Hultafors HV en PV zijn twee series waterpassen voor professioneel gebruik. Het zijn beide uitstekende keuzes die op het eerste gezicht op elkaar lijken door de zwarte poedercoating.

Duidelijk en makkelijk aflezen

Zowel de HV als de PV zijn voorzien van breukvaste libellen voor horizontale en verticale metingen. Elke libel heeft een vergrootglas en een lichtgevende reflector die aflezen ook in omstandigheden met slecht licht makkelijker maken. De PV serie heeft speciale focus libellen met een groene markering.

De vloeistof in de libel is een oliemengsel met een lage viscositeit die de luchtbel optimale bewegingsvrijheid biedt. De antistatische eigenschappen van deze vloeistof maken de waterpas ongevoelig voor statische elektriciteit. Hij is tevens zeer goed bestand tegen ultraviolet licht en temperatuurschommelingen.

Verschillend gevormde profielen

Er zijn naast de overeenkomsten ook grote verschillen tussen de HV en PV waterpassen. Wanneer de schokabsorberende einddoppen verwijderd worden is duidelijk te zien dat de twee een heel verschillend profiel hebben. De Hultafors HV heeft een zandloper profiel waardoor meer grip ontstaat en de PV heeft een boxprofiel voor extra stevigheid.

Beide waterpassen hebben schokabsorberende eindbeschermers, maar de Hultafors PV heeft ook nog eens een handige antislipfunctie.

Gevoeligheid voor efficiënt werken

Zowel de Hultafors HV als de PV hebben een gevoeligheid van 10 mm/m, wat gelijk is aan een straal van 200 mm. Dit is de standaard professionele gevoeligheid waarmee je een waterpas krijgt die snel en eenvoudig te gebruiken is en toch nauwkeurig genoeg voor de meeste taken.

Lage tolerantie

De kwaliteit en precisie van de Hultafors HV en PV blijkt verder uit hun lage tolerantiewaarde. Beide hebben een tolerantie van ±0,5 mm/m in normale positie. Meet je ondersteboven heeft de HV een tolerantie van ±0,75 mm/m, terwijl de PV een nog lagere waarde heeft, ±0,5 mm/m.

De Hultafors HV en PV-serie waterpassen zijn verkrijgbaar in veel verschillende lengtes. Welke waterpas je ook kiest, je kunt rekenen op een geweldig stuk gereedschap.

Gereedschap uit dit artikel

graphic