Sleggen waarop je kunt vertrouwen

Onze sleggen zijn duurzaam en gemaakt om zware omstandigheden aan te kunnen. In deze gids nemen we de vele voordelen van sleggen van Hultafors door en hoe je ze op een veilige manier kunt gebruiken.

Sleggen met krachtige koppen en sterke stelen

Onze sleggen zijn gemaakt om zware omstandigheden aan te kunnen. Ze zijn gesmeed van hoogwaardig staal dat wordt getemperd voor extra duurzaamheid. Dat verhoogt de veiligheid voor de gebruiker. De stelen zijn gemaakt van sterk en flexibel Amerikaans hickory hout of glasvezel.

Hickory is een sterke en flexibele houtsoort, die al heel lang wordt gebruikt voor het maken van allerlei soorten stelen. Glasvezel stelen bieden een hogere veiligheid en een langere levensduur.

Het veilig gebruiken en hanteren van sleggen

Het is belangrijk om een sleg op de juiste manier te gebruiken. Het allerbelangrijkste is dat je een sleg niet tegen een ander stuk gehard metaal aanslaat.

Als er bij zo´n slag een splinter loskomt, heeft dit hetzelfde effect als een kogel die wordt afgevuurd uit een pistool met een klein kaliber. Ter bescherming van je gezichtsvermogen moet je altijd een veiligheidsbril dragen wanneer je met een sleg werkt.

En denk er ook om dat je een sleg niet in de buurt van een warmtebron mag bewaren. Het risico bestaat dat het hout krimpt, waardoor de kop los raakt.

Kies de juiste sleg voor je werkzaamheden

Ons assortiment sleggen bevat sleggen voor hout, steen/gesteente en metaal. Het kiezen van de juiste sleg met de juiste kop maakt je werk veiliger en efficiënter.

Gereedschap uit dit artikel

graphic