Zorg goed voor je zaag

Hoewel onze zagen gemaakt worden van kwaliteitsmaterialen, zullen ze uiteindelijk na veel gebruik slijten. Er zijn echter een aantal manieren om de levensduur van je zaag te verlengen. Volg onderstaande onderhoudstips voor een langdurig productieve zaag.

Zo zorg je goed voor je zaag

Hoewel onze zagen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zullen ze uiteindelijk slijten als ze veel worden gebruikt. Er zijn echter een aantal manieren om de levensduur van je zaag te verlengen en de precisie ervan te behouden. Volg onderstaande onderhoudstips voor een langdurig productieve zaag.

Droog het zaagblad

Neem in je routine op om je zaag na elk gebruik met een droge doek af te nemen om oppervlakkige roest te voorkomen. Als je zaag een zaagbladbeschermer heeft, gebruik deze dan. Zagen zonder beschermende laag tegen roest, zoals de Japanse Trekzaag, kun je het beste afnemen en in de olie zetten als je hem voor langere tijd wegzet. En het spreekt voor zich dat je een zaag nooit buiten mag opbergen.

Verwissel versleten zaagbladen

Een versleten zaagblad maakt je minder efficiënt en zorgt dat je minder precies kunt zagen. Wanneer het zaagblad en de tanden versleten zijn, verwissel het zaagblad dan en recycle het. Probeer nooit zelf om de zaagtanden te slijpen.

Recycle het handvat

Een aantal van onze zagen kun je updaten met een nieuw zaagblad. Maar wanneer ook het handvat versleten is kun je beter investeren in een volledig nieuwe zaag. Haal het handvat van het zaagblad en recycle het, afhankelijk van het materiaal; kunststof, staal of hout.

Gereedschap uit dit artikel

graphic