Wat is FSC®?

De Forest Stewardship Council® (FSC®) is een wereldwijde non-profit organisatie die zich inzet voor de bevordering van verantwoord bosbeheer wereldwijd.

FSC definieert normen op basis van overeengekomen principes voor verantwoord bosbeheer die worden ondersteund door milieu-, sociale en economische belanghebbenden.

Het FSC®-label geeft aan dat het materiaal dat voor het product wordt gebruikt, op verantwoorde wijze is geproduceerd. Meer in detail wil het zeggen dat het hout niet illegaal is geoogst; niet geoogst is in strijd met traditionele en burgerrechten; niet geoogst is in bossen waar hoge beschermingswaarden(HcV's) worden bedreigd; niet geoogst in bossen die worden veranderd in plantages of niet-bosgebruik en ook niet is geoogst in bossen waar genetisch gemodificeerde bomen worden geplant.

Het FSC-label stelt consumenten en bedrijven in staat om goederen van hout te kiezen dat afkomstig is uit verantwoord bosbeheer, wat betekent dat het verantwoord is geproduceerd, rekening houdend met mens en milieu.

Ga voor meer informatie naar www.fsc.org

Gereedschap uit dit artikel

graphic