Waar moet je aan denken bij het kiezen van een rolbandmaat?

De belangrijkste overweging bij het kiezen van een rolbandmaat is nauwkeurigheid. Maar zijn er nog andere functies om naar te kijken? Hier volgen een paar punten om over na te denken wanneer je beslist in welke rolbandmaat je wilt investeren.

1. Hoge nauwkeurigheid

Natuurlijk is nauwkeurigheid belangrijk wanneer je een rolbandmaat kiest. Kijk daarom naar de manier waarop de schaalverdeling op de band is gedrukt. Een inkjet-schaalverdeling biedt een hoge nauwkeurigheid en een groot contrast, waardoor het gemakkelijk is om de maten af te lezen. Al onze stalen rolbandmaten, zowel korte als lange, zijn geklassificeerd als EU Klasse I. De classificatie is een kwaliteitsmeting van de nauwkeurig van de rolbandmaat tijdens vooraf ingestelde omstandigheden.

2. Gebruiksvriendelijkheid

Hoe goed je presteert op het werk is nauw verbonden met je vermogen om je gereedschap te gebruiken. Ergonomische gereedschappen die in je handen passen, voelen niet alleen beter aan in gebruik; ze zorgen er ook voor dat je beter presteert. Voor een rolbandmaat is het belangrijk dat je een behuizing kiest die is ontworpen om in je hand te passen. Een behuizing die te groot is voor je hand veroorzaakt een slechte grip en maakt je op de lange termijn minder efficiënt. Wanneer je de rolbandmaat vasthoudt, moet je zonder problemen alle functies kunnen bereiken.

3. Vergrendelingsmechanisme

Hoge nauwkeurigheid wordt alleen bereikt door ervoor te zorgen dat de band op zijn plaats blijft zitten na het vergrendelen. Zorg dat je de remfunctie test voordat je een keuze maakt. De band moet gemakkelijk te vergrendelen zijn en, heel belangrijk, in positie blijven totdat je hem vrijgeeft. Besteed ook enige aandacht aan de manier waarop de band wordt opgerold. Een soepele bandretour en een stop met anti-slijtage functie heeft de voorkeur. De rolbandmaat wordt niet alleen prettiger om te gebruiken, het betekent ook dat het gereedschap langer meegaat.

Gereedschap uit dit artikel

graphic