2021-03-02

Ons klassieke mes voor vakmensen gaat voor groen

Dit is het nieuwe HVK Bio mes. Een milieubewuste versie van ons mes voor vakmensen, met een innovatief nieuw heft en ongeveer 15% minder plastic.

Het HVK Bio mes. Een duurzame keuze.

Het HVK Bio mes levert 100% van de prestaties van ons populaire HVK mes, maar dan wel met meer dan 80% bioplastic en minder plastic in totaal. Het doel was een milieubewust mes met een volledige functionaliteit, maar met aanzienlijk minder plastic. “Met de introductie van een duurzame versie van ons meest populaire mes gingen we eigenlijk voor twee vliegen in één klap”, aldus design engineer Peder Lövberg van Hultafors. “We gingen voor een directe impact op het milieu en we wilden vakmensen die zo graag met dit mes werken zelf laten ondervinden dat het HVK Bio mes qua prestaties helemaal gelijkwaardig is.”

Het eerste handgereedschap van Hultafors met bioplastic.

We zijn bij vijftien materiaalleveranciers gaan kijken en we vonden uiteindelijk het perfecte bioplastic voor het heft - duurzaam, sterk en op biologisch materiaal gebaseerd hogedichtheidpolyethyleen. Vervolgens zijn we nauw gaan samenwerken met echte vakmensen om echt een hoogwaardig resultaat neer te zetten. Zo hebben we de gewaagde stap gezet: een nieuwe maar vooral duurzamere versie van ons meest populaire mes.

Minder plastic, minder verpakkingsmateriaal.

Het ergonomische nieuwe heft van het HVK Bio mes ligt fantastisch in de hand en heeft een speciaal geribbeld design waardoor ongeveer 15% minder plastic nodig is. Omdat de meeste vakmensen hun holster toch opnieuw gebruiken, is er nu ook een versie zonder holster in een papieren hoes verkrijgbaar. Door die stap en andere innovaties hebben we de verpakkingen en het transportvolume bijna weten te halveren.

Zo besparen we jaarlijks tonnen aan plastic.

Drie en een half ton. Dat is ongeveer de hoeveelheid plastic die jaarlijks bespaard gaat worden als de vakmensen die normaal gesproken het HVK mes kopen nu gaan overstappen op het HVK Bio mes. Met zo'n resultaat zetten we een positieve stap die ver doorwerkt. We zijn begonnen met ons meest populaire model en zien fantastische mogelijkheden om die ecologische innovatie door te trekken naar de hele messenlijn van Hultafors.

Gereedschap waar we het over hebben gehad

graphic