2020-03-03

Hultafors lanceert de favoriete tool van tapijtmonteurs

Hultafors breidt zijn assortiment messen uit met afbreekmessen door vier nieuwe modellen bij de productlijn te voegen, elk met een gebogen vin aan het einde - een populaire favoriet onder tapijtmonteurs. Het assortiment omvat nu 17 verschillende messen.

“We hebben ons gericht op het creëren van ergonomische producten voor precisiewerk en meer algemeen gebruik, bijvoorbeeld bij het plaatsen van tapijten. We hebben in 2019 een meer holistische benadering van het messegment gekozen en een veelzijdig assortiment van 13 messen met afbreekmessen geïntroduceerd. We zijn nu verheugd om vier nieuwe messen aan het assortiment toe te voegen en een beroep te doen op nog meer vakmannen en vrouwen ”, zegt Per Eriksson, hoofd Productontwikkeling bij Hultafors.

Kies het model en de vergrendelingsfunctie die bij jouw past

Twee nieuwe modellen worden gelanceerd in het voorjaar van 2020, beschikbaar met een auto-lock of wheel-lock functie. De SFPB 18 A/W heeft een slank ontwerp waardoor hij gemakkelijk te hanteren en te gebruiken is en biedt goede controle tijdens het snijden. De SFRPB 18 A/W heeft een robuust ontwerp met een rubberen grip die extra stabiliteit biedt wanneer je met meer kracht moet snijden. Alle messen hebben een gebogen vin aan het einde, ook bekend als een tapijtploeg. De vin maakt het gemakkelijk om tapijtranden op te tillen of in hoeken en langs randen te duwen. Net als de andere messen van Hultafors hebben deze nieuwe modellen een ergonomisch ontwerp en veiligheidskenmerken en zijn ze gemaakt van duurzaam polycarbonaat met een extra sterke 1mm dikke metalen rail waar het mes doorheen loopt.

Een compleet assortiment messen

Hultafors heeft nu een assortiment van 17 messen met afbreekmessen inclusief met of zonder vinnen, slanke versies of robuuste messen met rubberen handgrepen. Verschillende modellen hebben ook dispensers met ruimte voor drie reservemessen in de schacht. Alle messen hebben een auto-lock of wheel-lock functie, behalve het kleinste model, de SPP 9A, die alleen wordt geleverd met een auto-lock. Bovendien is er een reeks mesbladen voor verschillende doeleinden.

"Verschillende taken vereisen verschillende bladen, daarom hebben we een assortiment van vier bladen in verschillende sterktes, zodat gebruikers het blad kunnen kiezen dat het beste bij de taak past," concludeert Per.

Naast messen met afbreekmessen biedt Hultafors nu ook utiliteitsmessen en ambachtelijke messen.

Gereedschappen uit dit artikel

graphic